Mustafa Akgül Özgür Yazılım Kış Kampı 9 Şubat 2019’da başlıyor

Her yıl farklı bir şehirde yapılan Akademik Bilişim Konferansı, ilk yapıldığı 1999 yılından beri her yıl konferans öncesinde özgür yazılımlarla ilgili kurslara ev sahipliği yapıyor. İlk yıllarında 1 gün 1 sınıfta yapılan Linux sistem yönetimi eğitimleri, ilerleyen yıllarda önce 2 güne, 2009 yılında da bugün alışageldiğimiz şekli ile 4 günlük kurslara dönüştü. 2010’da gerçekleştirmeye başlayan 15 günlük yaz kampı ile birbirini besleyen “konferans öncesi kurslar” giderek büyüdü, diğer özgür yazılımlarla süslenerek genişledi ve kampın yapılmasında büyük emeği bulunan Mustafa Akgül‘ün adı verilerek “Mustafa Akgül Özgür Yazılım Kış Kampı” adını aldı. Kış kampı her yıl Şubat aylarında, Akademik Bilişim Konferansı’nın hemen öncesinde, ev sahibi üniversitenin olanakları ölçüsünde 50’nin üzerinde paralel sınıf, 40’ın üzerinde farklı konu, 1500’e yakın katılımcı, 100’ün üzerinde eğitmenle gerçekleştiriliyor. Bu yıl da 13-15 Şubat 2019 tarihlerinde yapılacak olan Akademik Bilişim Konferansı‘nın öncesinde, 9-12 Şubat 2019 tarihlerinde Mustafa Akgül Özgür Yazılım Kış Kampı gerçekleştiriliyor. Linux Kullanıcıları Derneği ile Internet Teknolojileri Derneği öncülüğünde düzenlenen kampa katılım ücretsizdir. Katılımcılardan yalnızca kendi yol, konaklama ve yemek masraflarını karşılamaları beklenmektedir. Eğitimlerde kontenjan sınırlıdır. Mustafa Akgül Özgür Yazılım Kış Kampı 9-12 Şubat 2019’da Ordu Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. Katılımcı başvuruları bugün açılmış bulunuyor ve başvurular 20 Ocak 2019’da sona eriyor. 1. tur yerleştirmelerin 21-31 Ocak 2019, 2. tur yerleştirmelerin ise 1-7 Şubat 2019 tarihlerinde yapılacağı bildiriliyor.

Konuyla ilgili gelişmeleri Mustafa Akgül Özgür Yazılım Kış Kampı sayfasından takip edebilir, Sık Sorulan Sorular sayfasından etkinlik hakkında bilgi edinebilirsiniz. Ekinlik, 35 farklı konuda 50’ye yakın sınıfta 4 gün boyunca sürüyor ve kursların her biri 30 saati aşıyor. Kurs başlıkları şu şekilde sıralanıyor:
* GNU/Linux: Sistem Yönetimi 0.5
* GNU/Linux: Sistem Yönetimi 1.5
* GNU/Linux: Sistem Yönetimi 2.5
* GNU/Linux: Geliştiriciler İçin
* GNU/Linux: Masaüstü
* Ağ Yöneticiliğine Giriş (1. Düzey)
* Ağ Yöneticiliğine Giriş (2. Düzey)
* Zabbix ile Gözetleme (Monitoring)
* Linux Çekirdeğine Giriş
* Ağ Güvenliği ve Denetimi
* Web Güvenliği ve Denetimi
* Android ile Uygulama Geliştirme
* Kotlin ile Programlama
* Web Ön Yüz (Front-end) Programlama
* Java: Spring Boot ile Web Uygulaması Geliştirme
* Java: Spring Cloud ile Mikroservis Mimarisi
* PHP ve MySQL ile Web Programlamaya Giriş
* Modern Web ve PHP
* Python ile Programlamaya Giriş
* Python ile Web Programlamaya Giriş
* Python ve QT ile Grafik Masaüstü Uygulamaları
* PostgreSQL: Geliştiriciler İçin
* MongoDB: Geliştiriciler İçin
* R ile Temel İstatistik
* R ile İleri Veri Ön İşleme
* Özgür Yazılımlarla Haritalama ve Konumsal Uygulama Geliştirme
* QGIS ile Coğrafi Bilgi Sistemleri
* Arduino (1. Düzey)
* Arduino (2. Düzey)
* ROS ve Gazebo ile Robotik Atölyesi
* Özgür Yazılımlarla Uzaktan Eğitim
* Blokzincir ve Akıllı Sözleşmeler
* Bilişim Hukuku
* ISO 27001 Bilgi Güvenliği Standardı ve KVKK Kişisel Verilerin
Korunması

, , ,

0 0 Oylar
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

0 Yorum
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Yorum yapar mısınız?x